Ingen sömn

Har åkt på magkatarr igen, inte kul.
Natten har inte bjudit på mycket sömn och jag bestämde mig nyss för att ändå åka iväg och jobba.
Efter jobbet åker jag hem och det kunde inte komma bättre.

/ mathilda



tillbaka i tiden

Alltid kul att titta tillbaka i bloggarkivet och läsa om hur livet såg ut för ett år sedan.
För ett år sedan hade jag varit på stråket med Isabell, jag var rädd och orolig för hur min framtid såg ut, jag skulle flytta till Umeå och jag hade många nya äventyr framför mig.

Det jag mest oroade mig över vi denna tidpunkt var såklart jobb. Hade knappt sökt ett jobb när jag flyttade till Umeå men jag gick endast arbetslös i fyra dagar sen hade jag jobb.

Idag försöker jag tänka att allt löser sig även om det är svårt, för just idag känns det lite kämpigt.
Jag har endast jobb till sista veckan i Augusti på Team Sportia, sen kommer ja enbart jobba helger framöver, eftersom alla som haft semester nu börjar komma tillbaka. Därför är de återigen dax att börja söka jobba och det känns jätte tungt. Trivs så frutkansvärt bra uppe hos det fina gänget på Team Sportia och bara önskar att det ska komma mer jobb. Men återigen får jag försöka tänka att allt löser sig på något vis!

Jag åker hem på söndag igen, är ledig måndag och tisdag. Därför tänker jag jobba hos mamma dessa två dagar när jag har chansen att åka hem.

/ mathilda






Pirr i magen

Jag är glad!

Kom tillbaka i till Umeå i måndags, åkte morgon bussen från dorotea. Jobbade måndag, tisdag och har idag varit ledig.

Åkte till havet med Pauline och Andrea vid tio imorse. Har legat i solen och badat hela dagen, super härligt! Ska strax hoppa in i duschen och sen bege mig mot Pauline för tjejmiddag i det fina vädret.

Igår kväll gjorde jag REX premiär. Var först bjuden till Nathalie och Angelica på födelsedagsfest innan vi begav oss mot stan. Hade en trevlig kväll, dock för mycket folk. Vaknade redan halv nio imorse och det händer inte ofta, speciellt inte efter en utekväll.


Nu duschen sen middag!


/ mathilda








Tiden går för fort

Min lediga vecka är snart slut. Imorgon åker jag tillbaka till Umeå och börjar jobba.
Snart känns det som att även sommaren är slut, jag som nyss tycker att den började.
Har haft en fin vecka med mina finaste och vädret har varit helt godkänt.

Idag åkte vi till Tåsjö för att kolla på fotboll och sen blev det en fika hos mamma. Plockade jordgubbar när vi kom hem och nu väntar jag på att middagen ska bli klar. Grillning är det som gäller och lika så var det igår. Tror inte att det finns något godare på sommaren än grillat?

Ska fortsätta njuta den sista kvällen här hemma i stugan på andersnäset. Minns när jag var i 15 års åldern och hatade att vara här ute. Nu skulle jag vilja bo här ute året om, tänk hur dte kan ändras.

/ mathilda





Njuter av att vara hemma

Hemma där jag trivs som bäst!

Dagen har varit toppen med start hos frissan. Hade bokat tid hos Cecilia i Backe och åkte dit så jag var där tolv. Slingade och klippte håret och är mycket nöjd med resultatet.

Var klar vid tre och åkte till Sara för en snabb fika innan hon skulle bege sig till Motala. Åkte hem och väl hemma fick brorsan med mig ut på en springtur. Hade inte tänkt träna eftersom jag varit så förkyld. Gick ändå rätt bra, tog det lugnt men känner att jag börjar bli bättre i förkylningen och hoppas på ännu bättre resultat imorgon.

Fixade middag till familjen och blev ännu gladare av att vara hemma, tänk att ha middags sällskap hela veckan av hela fyra personer. Just då inser det var man hur otroligt lite vissa saker kan göra.

Klockan sju kom Mona och Moa förbi och det var tjejkväll som gällde. Vi badade tunna, bastade, badade i sjön, drack vin, åt gott och skrattade. Vilken kväll vi fick, hann även se solen gå ner. Norrland är verkligen hur vackert som helst på sommaren, jag älskar det. 

Morgon dagen kommer bli lika bra.

Luncha med elina och träffa henne en sista gång innan hon beger sig till U.S.A och lämnar oss andra här hemma i lilla Sverige.
Har lovat emilia att vi ska plocka jordgubbar, vilket jag inte tackar nej till.
Sedan ska jag hinna med en löptur innan jag ska hämta upp fröken Törnebring som kommer med bussen klockan 18.00. Hon stannar till torsdag och då ska jag äntligen få träffa Isabell som jag inte träffat sen påsk. Ska självklart känna på hennes lilla mage som så småningom inte kommer vara så liten.

Jag har det fullt upp men jag njuter av att vara hemma varje sekund.

Nu ska jag krypa ner och sova, kommer slockna på en gång och sova som en prinsessa.

/ mathilda

Förkyld igen

Hej igen!

Var ett tag sedan men har haft fullt upp hela veckan.
Fick besök i måndags kväll av lilla syster och kusin, vi myste på fram till onsdag eftermiddag när deras buss gick hem. Hann med stan, god mat, film, godis och mycket skratt. Sedan har veckan enbart bestått av jobb, jobb och jobb.

Dock har jag åkt på förkylning igen och inte mått speciellt bra. Hostar som aldrig förrr och vill bara bli frisk och pigg nu. Vad gör man för att bli frisk? Ska iväg och jobba klockan tolv lika så imorgon men sen är jag ledig hela veckan. Åker hem imorgon för att kurera mig och bara vara, längtar hem så fruktansvärt igen.

Ha en fin söndag!

/ mathilda



Vart ska jag börja?

Vilken helg är mina ord. Blir så glad av att bara tänka tanken.

Sara kom och hämtade mig och Moa på fredag eftermiddag, och vi blev bjuden på middag hos familjen Lundqvist.
Spenderade sedan förkvällen hos Linnea där vi spelade kubb, kort och hade det allämnt trevligt med en massa folk. Vid halv nio började vi åka mot strömsund och hann bra till att se september. Jag kan nästan säga att jag är kär i henne, för fan så bra hon var.

Resten av kvällen var vi inne i öltältet och hade det trevligt. Jag hade verkligen en super kul kväll med många fina minnen. Dock mådde jag inte lika bra på lördag, men det är sånt man får ta.

Lördagen var lugn med grillning, fin kväll i rörström, film och en tidig kväll. Somnade på soffan vid elva och kände att det verkligen inte var någon ide att försöka vara vaken längre.

Däremot idag åkte vi ut med båtarna och har tillbringat hela dagen på sjön. Synd att helgen som vanligt går fort och att jag hatar söndagar. Åkte tillbaka med Elin till Umeå och imorgon väntar jobb.

Lär bli en bra vecka. Får besök av lillasyster och kusin imorgon som stannar tills på onsdag. Sedan är det ju bara en vecka tills jag får åka hem igen. Har ledig hela vecka 29 så då ska det njutas.


/ mathilda







Hemma igen

Världen bästa pappa kom och hämtade mig på jobbet idag.
Var hemma i hoting vid nio tiden och möttes av familjen,morbro,moster och kusinerna.
Känns otroligt sköt att vara hemma. Sjön utanför stugan är spegelblank och det är fortfarande varmt ute.

Imorgon är det fredag och det taggas till för dundermarknaden. Kvällen kommer spenaderas med favorit flickorna, och det bästa är att jag ska få träffa Sara som varit ifrån mig i månader nu.

Efter jobbet igår begav jag mig mot stan för att möta upp Nathalie och Elin. Vi satte oss på allstar med ett glas vin och tillbringade kvällen där. Kom hem vid halv två och fixade packningen inför hemfärden innan jag somnade. Tror klockan stod på 02.26 när jag la mig, jag kan säga att jag inte varit på topp idag på jobbet.

Men vem bryr sig om det nu när jag har tre lediga dagar? Känner på mig att detta kommer bli en bra helg som jag sett framemot länge nu.

Puss & godnatt!


/ mathilda



spring i benen

Tillbaka efter en löptur i sommarvärmen. Fortfarande 20 grader ute och det var så härligt att får springa igen.
Fick idag med mig ett Nike Sport Armband for iPod nano hem, så det har nu använts för första gången och är helt klart godkänt. Skönt att inte behöva ha den i fickan längre utan lätt kunna ha den på armen.

Jobbat idag mellan 12-18.30 och dagen gick fruktansvärt snabbt, vilket är bra. Det rullar på bra med folk och jag stor trivs uppe hos det fina gänget på Team Sportia.

Imorgon är det onsdag och då endast en dag kvar tills jag får åka hem igen, ska bli så härligt. Taggar dunder på fredag kväll, tror det kan bli riktigt bra och det brukar ju bli vad man gör det till.

Imorgon kväll blir det middag med tjejerna från jobbet, Elin och Nathalie. Hoppas på en fin kväll så att vi kan inta uteserveringen med god mat och dryck.

Har genom min kusin i grekland beställt nya Hudvårdsprodukter som kom på posten idag. Hoppas på bra resultat och att jag kommer gilla dem.

/ mathilda







en ledig dag

Ställde ingen klockan och sov till tolv idag, så härligt.
Klev upp och gjorde en riktig frukost/lunch med gröt,omellet, juice och melon. Bestämde tid med sandra på stan vid två och strosade runt i två timmar, sen fanns det ingen energi kvar. Hittade ett par svarta jeans och lite underkläder som fick följa med hem.

Nu väntar jag på att klockan ska bli sju så jag kan börja cykla in till stan. Ska möta upp anna för middag och lite prat är det tänkt.

Lediga dagar går så fruktansvärt fort. Har inte hunnit göra någon nytta idag som det var tänkt. Sen har även min förkylning känts sämre idag och huvudvärken har kommit tillbaka. Trodde att jag skulle kunna träna idag men jag skippar det, hälsan går först.

Jobb nu i tre dagar sen åker jag hem. Jag tjatar om det hela tiden om att jag har sådan hemlängtan, det är galet. Men på sommaren vill jag vara ute i stugan och bara må gott med dem bästa. Pappa erbjöd sig att komma och hämta mig på torsdag när jag slutat och jag blev så glad, världens bästa pappa har jag!


/ mathilda






fredagkväll

Fick en chock när jag vaknade imorse. Har nog aldrig sett det regna så mycket som det gjorde då, och jag som skulle cykla till jobbet. Det åskade som tusan och blixtrade som aldrig förr. Som tur var hann lägga sig lite tills det var dax för mig att börja resan mot ersboda. Dock var jag dyngsur när jag var framme och arg över att jag inte hade en regnjacka att ta på mig.

Detta oväder gjorde att jag idag stolt gick hem med en ny fin haglöfsjacka på mig. Rätt mycket pengar för en jacka, men jag ser det som en invenstering och att den kommer hålla i hur många år som helst.

Jag har bara tagit det lugnt ikväll efter att jag slutade jobba. Kände att jag behövde en kväll hemma i sängen och en bra film. Börjar känna mig bättre i förkylningen och hoppas på att vara helt okej imorgon, men huvudsaken det blir förbättring.

Nästa helg åker jag hemöver igen. Är ledig fredag, lördag och söndag. Hoppades på att kunna byta pass så jag fick vara ledig torsdag också. Är så skönt att komma hem och få en extra dag, annars hinns allt man vill göra inte med. Fick tyvärr inte byta pass så jag jobbar torsdag till 18.00. Är det någon som vet nån som ska åka från umeå på torsdag kväll får ni gärna höra av er, vore så skönt att slippa åka bussen.

Godnatt!


/ mathilda




RSS 2.0